Korsvollbanen 4/5-2006
Korsvoll - Årvoll/HL/LIL 2 6-6 (2-3)
Dommer: Aleksander Omtvedt
Tilskuere: 12
Mål: Mathias Falch 2, Lars Dellemyr 2,      Erlend Karlseng 1, Sindre Sangnes 1.
Gule kort: Erik Edvardsen, Lars Dellemyr,      Vegard Enggrav. Årvoll/HL/LIL 2 2 stk.

Karlseng
Innbyttere: Glomlien, Vig, Enggrav, Bjerre.

Poeng, men nedtur!
Samarbeidsklubben Årvoll/HL/LIL 2, bedre kjent som Bjerkealliansen, var vår første motstander på hjemmebane, en oppgave som på papiret virket oppnåelig. Med et meget godt mannskap, til tross for at russetiden krevde sitt, gikk vi ut i en offensiv 4-4-2-formasjon, for Korsvollbanen skal være vår lekestue, og på hjemmebane skal vi underholde!

Men vi virket tomme for krefter, slappe og uinteresserte i de første 45 minuttene, og de få tilskuerne som rakk første omgang kl.17.00 fikk ikke akkurat se den annonserte underholdningen - for det var bortelaget som tok ledelsen! Et lavt innlegg endte hos en umarkert spiss, som enkelt plasserte ballen i mål - en grov markeringssvikt, som absolutt burde vært unnverget. Heldigvis slo vi tilbake før Bjerkealliansen fikk inn flere mål, og på et herlig innlegg fra Lars sto vi i kø for å score, og det var til slutt nykommeren Erlend Karlseng som presenterte seg for hjemmepublikummet da han utlignet fra kloss hold! 1-1! Dessverre tok våre motstandere ledelsen 1-2 etter en nok en forsvarsbommert etter en corner, og det hjalp ikke særlig da vi kom på etterskudd like etter slik at de hvitkledde fra Bjerke ledet 1-3! Vi ble snytt for en straffe noe senere da en Bjerkealliansenforsvarer handset etter et skudd fra Mathias, men dommeren så dessverre ikke dette.

Vi var frustrerte, men holdt hodet kaldt og tok oss sammen, og de ti siste minuttene av første omgang var det ren enveiskjøring mot Bjerkealliansens joviale keeper. Kaptein Sindre fant Mathias med en nydelig gjennombruddspasning, og alene mot keeper styrte spissen ballen enkelt i mål med høyrebeinet! En viktig psykologisk redusering, for nå sto det bare 2-3, og det ble blåst for pause!

I pausen tok vi en alvorsprat, for med tanke på den legendariske kampen mot Lindeberg i forrige uke, var innsatsen her knapt nok verdig betegnelsen "under middels". Med høy innsats og godt humør åpnet vi andre omgang i et helt annet tempo! Og nå stemte alt; pasningene, forsvaret, midtbanen og angrepet! Men det var dommer Omtvedt som først kom i fokus i andre omgang. For de fleste trodde han blåste vår vei da Bjerkealliansens spiss falt da Gaute kom borti ham nede ved dødlinja, og han trillet tre meter inn i 16-meteren vår for å ta ballen med hendene. Etter et par sekunders nøling, valgte dommeren å gi Bjerkealliansen straffespark! En hårreisende avgjørelse! Protestene haglet, men til ingen nytte. Bjerkealliansens solide forsvarer tok straffen, men Leiv Jørgen viste gode reflekser da han slengte seg riktig vei og reddet! En ekte matchvinnerredning! Leiv måtte gi retur på det harde skuddet, men straffeskytteren skjøt over! Leiv holdt oss dermed inne i kampen, og nå hadde vi fått et enormt psykologisk overtak!
Viljen fra Lindebergkampen var tilbake, og på et frispark kom endelig den fortjente utligningen - Sindre gikk i duell med keeper, ballen falt ned, og plutselig sto kapteinen vår alene med ballen foran det åpne målet, og uten problemer sørget han for at det sto 3-3! Nå valset vi over fortvilte motsandere, og det var bare et tidsspørsmål om når vi kom til å ta ledelsen.

Etter godt kantspill fikk Lars ballen ute ved sidelinjen. Han tråklet seg forbi tre forsvarere før han smalt til med godfoten! Det harde og velplasserte skuddet suste inn bak en hjelpeløs keeper, og vi var i føringen!

Vi fortsatte showet, og hadde flere gode kombinasjoner offensivt, spesielt ut til kantenspillerne, som nå virkelig leverte varene. Midtveis i omgangen serverte Petter, som nettopp hadde kommet inn på høyrevingen, spissene med et perfekt innlegg på bakre stolpe, der Mathias kontant headet ballen i nettet! 5-3!
Bildet: Sindre (skjult bak spilleren i hvitt) jubler for 3-3-målet sammen med begeistrede lagkamerater!
I neste angrep var det Lars' tur til å sette sitt andre, da han meget overbevisende dunket inn vårt sjette mål for dagen med en utrolig avslutning! For en snuoperasjon vi hadde gjennomført; 5 mål - fra 1-3 til 6-3 - på litt over 20 minutter! Det gikk mot storseier, og Mathias fikk muligheten til å punktere kampen da han banet seg vei inn i feltet og sendte av gårde en hard markkryper. Uheldigvis reddet keeperen, og Bjerkealliansen kunne komme på en overgang. Terje, som til nå hadde gjort en god jobb, nådde ikke den lange ballen, og plutselig kom en spiss alene mot mål og sørget for at det sto 6-4!

Kampen hadde kommet inn i en meget kritisk fase, og få minutter før full tid reduserte Bjerkealliansen nok en gang etter at Vegard ikke fikk tilstrekkelig sikring på backen. Publikum begynte å bite negler - vi kunne vel ikke klare å rote bort seieren?

Alle trodde Mathias hadde punktert kampen da han fikk en fot på et innlegg fra Lars, og ballen trillet over målstreken, men en lur keeper fikk ballen ut igjen, og en håpløst feilplassert dommer lot seg lure, og lot utrolig nok spillet gå videre til tross for våre jubelscener! I det klokken rundet 90 minutter ble Marius spilt fri av Lars, og han fosset forbi oppasseren sin! Marius klemte til med det han var god for, men skuddet snek seg utenfor stanga! Nå kjempet vi med nebb og klør for å beholde ledelsen, og forsvarsspillet ble nok litt panisk. Over fire minutter på overtid, det vil si på overtid av overtiden, fikk Bjerkealliansen en corner. Ballen ble slått inn i feltet, der Erik ble fratatt muligheten til å få ballen vekk da han brutalt ble revet ned, mens Peder og Gaute ble meid ned av en forsvarsspiller, som headet ballen i nettet! Dommer Omtvedt nølte litt før han blåste for mål, men godkjente det til slutt, til store protester fra vår side - igjen. For en katastrofe, for en skandale! 6-6!
Og 6-6 ble dermed slutt-resultatet i kampen mot Bjerkealliansen, men de hvit- kledde gjestene ga seg ikke med det, for nå ville de yppe med Sindre. Etter at de første forsøkene på å provosere en skuffet og sint kaptein, sto åtte spillere fra Bjerke-alliansen igjen etter kampen for å lage bråk. En kom til og med inn i spillerboksen vår, men omsider kom Bjerke-alliansens trener til og fikk stoppet sine udisiplinerte spillere. Det sier en del når treneren sa at vi burde gå før han dro. Det hjalp litt, men våre hissige motstandere ga seg ikke, og satte seg i veien utenfor Korsvollbanen og ventet på oss. De måtte skrinlegge de onde planene sine og løpe da bussen deres
Bildet: Duoen fikk mye å juble for i dag, men måtte sammen med resten av laget nok en gang forlate banen uten seier.

passerte i Carl Kjelsens vei, men hvem vet hva denne håpløst tragiske gjengen var troende til å finne på. Forbilledlig oppførsel var det hverfall ikke, og vi har sendt brev til kretsen for å informere om at Bjerkealliansen har et problem som fort kan skape uheldige episoder, både for dem og motstanderen.

Selve kampen var allikevel det som plaget oss mest denne varme torsdagen. Vi rotet bort en ledelse på 6-3, hvordan kunne det skje? Det er nok flere grunner. Selv om man ikke skal skylde på dommeren, ødela en rekke ukorrekte avgjørelser for oss - straffesituasjonene, målet som aldri ble godkjent, samt 6-6-scoringen, som dommeren faktisk innrømmet at var et tvilsomt tilfelle, og at det riktige kanskje hadde vært å annulere det. En bedre forklaring er nok spesielt vingenes og enkelte backers altfor offensive innstilling mens vi ledet slik at de ikke utførte sine defensive oppgaver, ved at de, i likhet med flere andre, trodde at vi hadde vunnet kampen allerede. Dessuten ødela nok en del feilbytter fra sidelinjen rytmen i spillet vårt, og sørget for at noen spillere som aldri skulle forlatt banen gjorde akkurat det. I tillegg var forsvarsspillerne uheldige ved flere av målene, der markeringen altfor ofte glapp i viktige øyeblikk.

En konklusjon må være at vi spilte glitrende i rundt 35 minutter, men at vi absolutt må trene mer på å holde fokus og å utføre arbeidsoppgavene våre også når vi leder, glemme dommeren selv om han ikke blåser vår vei, og terpe på markering og annet forsvarsspill, spesielt ved dødballer.

Mot Bjerkealliansen 2 hadde vi fortjent å vinne, og til tross for at vi fikk med oss et poeng, var dette et nederlag for oss alle. Nå gjelder det å ta med seg det positive videre, glemme alt det negative, spesielt det siste kvarteret, og trene målrettet frem mot neste kamp!